Kosmetisk akupunktur

Akupunktur mot rynkor, hur fungerar det? Kosmetisk akupunktur kallas ibland för skönhetslyft utan kirurgi och är en typ av akupunktur som blivit mer och mer populär på senare år. Ibland kallas kosmetisk akupunktur också estetisk akupunktur, ”facial revitalisation acupuncture” eller ”facial rejuvenation acupuncture”. Denna typ av akupunktur har för många blivit ett effektivt men snällare alternativ till kirurgi eller behandlingar med botox.

Vad är kosmetisk akupunktur?

I kosmetisk akupunktur behandlar man till exempel rynkor, påsar under ögonen, slapp hud och andra egenskaper i ansiktet med hjälp av akupunktur.

När används kosmetisk akupunktur?

Kosmetisk akupunktur kan skapa mjukare linjer i ansiktet samt skapa spänst och ett litet lättare ”lyft”. Som nämnts så behandlar man till exempel rynkor, svullna ögonlock, åldersfläckar, ärr och acne.

Hur går behandlingen till?

Kosmetisk akupunktur brukar upplevas skönt och avslappnande. Man brukar rekommendera mellan 6 och 10 behandlingar (c:a 1-2 ggr per vecka) vill man sedan bibehålla effekten rekommenderas återbesök ungefär var 6:e till 8:e vecka. Det är inte ovanligt att man även kombinerar  kosmetisk akupunktur med annan kroppsakupunktur.

Vill du veta mer om skönhetslyft utan kirurgi?

Som med all annan behandling så görs alltid en individuell bedömning för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. När du väljer en medlem i Svenska Akupunkturförbundet vet du att din akupunktör har god utbildning och följer viktiga hygieniska och etiska regler.

Nyfiken på att prova kosmetisk akupunktur? Hör av dig till mig på telefon (0706 95 27 32) eller kontakta e-post (anneli@annelisakupunktur.se) så berättar jag mer.