Om akupunktur

Annelis akupunktur i Lidköping är medlem i Svenska akupunkturförbundet och erbjuder behandlingar inom bland annat akupunktur, öronakupunktur och kosmetisk akupunktur.

Vad är akupunktur?

De flesta som hör ordet akupunktur tänker kanske på nålar. I traditionell kinesisk medicin (TCM) innebär dock all behandling att man ser till hela människan.

Inom akupunktur strävar man efter att behandla orsaken till symtomen men eftersom man betraktar alla delar som lika viktiga så tar man även hänsyn till andra aspekter såsom generellt psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Inom TCM brukar detta beskrivas som energiflöden. När vi är friska så så säger man att energier flödar fritt i kroppen. Utifrån detta synsätt så kan smärta uppstå som ett resultat av blockeringar eller obalanser i dessa energiflöden.

När används akupunktur?

Det finns ett stort antal vetenskapliga studier som visar att akupunktur kan vara en effektiv behandling för att lindra vissa typer av smärta såsom långvarig ländryggsmärta, smärta i nacke och skuldra.

Världshälsoorganisationen, WHO har dock även föreslagit denna typ av behandling för andra tillstånd som allergi, mag- och tarmbesvär, stress, gynekologiska besvär, övergångsbesvär mm.

akupunktur-hela-manniskan

Så oavsett om du har besvär av smärta i till exempel rygg eller nacke eller vill ha hjälp med allergi, stress, magbesvär, övergångsbesvär och liknande så är du välkommen att höra av dig så kan jag berätta hur akupunktur skulle kunna hjälpa dig.

Hur går behandlingen till?

Ett besök inleds med ett samtal om dina besvär och om möjlig behandling.

Själva behandlingen upplevs oftast som mycket avslappnande och tar 20 – 45 min beroende på metod och vad man vill åstadkomma.

I behandlingen används ett antal mycket tunna sterila engångsnålar.  Antal nålar och var man sätter dem varierar beroende på vilka symtom man har och vilka besvär man vill behandla.

Nålarna sätts ibland i det område där man har ont men de kan även sättas på helt andra platser långt ifrån där man upplever till exempel smärta.

När nålarna väl är insatta känner man inte av dem så mycket. När man under behandlingen rör nålarna stimuleras vävnaden och kan man uppleva värme, kyla eller pirrkänsla i det behandlade området.

Man kan behöva upprepa behandlingen några gånger gånger och det kan ta ett par behandlingar innan man känner av resultat. Behanldingslängden varierar dock och det kan ibland räcka med ett enda besök.

Hör av dig så kan jag förklara vad som brukar vara vanligt vid just dina besvär.

Vill du veta mer?

Slå mig en signal (0706 95 27 32) eller maila anneli@annelisakupunktur.se så berättar jag mer om vilka möjligheter som kan finnas vid just dina besvär.

Vill du läsa mer om akupunktur kan du gå till akupunkturförbundet, who eller läs denna rapport som sammanfattar vetenskapliga prövningar av akupunktur och dess tillämpning.

Du kan även kika på filmen här på sidan från Svenska Akupunkturförbundet.

Välkommen!