Akupunktur

Annelis akupunktur i Lidköping är medlem i Svenska akupunkturförbundet och erbjuder behandlingar inom bland annat akupunktur, öronakupunktur och kosmetisk akupunktur.

Vad är akupunktur?

De flesta som hör ordet akupunktur tänker kanske på nålar men i traditionell kinesisk medicin (TCM) innebär behandling med Akupunktur att man ser till hela människan.

Inom Akupunktur strävar man så klart efter att behandla orsaken till dina symtom men eftersom man betraktar alla delar som lika viktiga, till exempel både psykiskt och fysiskt välbefinnande, så tar man även hänsyn till andra aspekter.

Inom TCM brukar detta beskrivas som energiflöden. När vi är friska så så säger man att energier flödar fritt i kroppen men skulle det bli blockeringar eller obalanser i dessa energiflöden så kan man uppleva till exempel smärta .

När används akupunktur?

Det finns ett stort antal vetenskapliga studier som visar att vissa typer av akupunktur kan vara en effektiv behandling för att till exempel lindra vissa typer av smärta såsom långvarig ländryggsmärta, smärta i nacke, skuldra med mera.

Världshälsoorganisationen, WHO har föreslagit akupunktur för en mängd olika tillstånd vid exempelvis smärta, allergi, mag- och tarmbesvär, stress, gynekologiska besvär, övergångsbesvär mm.

Så oavsett om du har besvär av smärta i till exempel rygg eller nacke eller vill ha hjälp med allergi, stress, magbesvär, övergångsbesvär och liknande så är du välkommen att höra av dig så kan jag berätta om och hur akupunktur skulle kunna hjälpa.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds med ett samtal om dina besvär och om möjlig behandling.

Själva behandlingen upplevs oftast som mycket avslappnande och tar 20 – 45 min beroende på behandling och vad man vill åstadkomma.

I behandlingen används ett antal mycket tunna sterila engångsnålar.  Antal nålar och var man sätter dem varierar beroende på vilka symtom man har och vilka besvär man vill behandla.

Nålarna sätts ibland i det område där man har ont men de kan även sättas på helt andra platser långt ifrån där man upplever till exempel smärta.

När nålarna väl är insatta känner man inte av dem så mycket. När man under behandlingen rör nålarna stimuleras vävnaden och kan man uppleva värme, kila eller pirrkänsla i det behandlade området.

Man kan behöva upprepa behandlingen några gånger gånger och det kan ta ett par behandlingar innan man känner av resultat men det varierar beroende på vilken behandling det gäller och det kan ibland räcka med ett enda besök. Hör av dig så kan jag förklara vad som brukar vara vanligt vid just dina besvär.

Vill du veta mer om akupunktur?

Slå mig en signal (0706 95 27 32) eller kontakta mig på (anneli@annelisakupunktur.se) så berättar jag mer om vilka möjligheter som kan finnas vad gäller akupunktur vid just dina besvär.

Du kan även kika på filmen nedan från Svenska Akupunkturförbundet där du kan få mer information om vad Akupunktur är.

Vill du läsa mer om akupunktur kan du gå till akupunkturförbundet, who eller läs denna rapport som sammanfattar vetenskapliga prövningar av akupunktur och dess tillämpning.

Välkommen till Annelis akupunktur i Lidköping!